mars24-2

INDIVIDUELLT SETT

MAUD PÅ EN FEMÖRING

Först försvarar man något sedan backar man av taktiska skäl. ”Nuvarande diskussion misstänkliggör nämligen det statliga ägandet”. Så då vänder vi på en femöring och slopar bonusar och pensionsavtal tills folk förhoppningsvis glömmer igen.

Jag hoppas det inte är så du menar, Maud? Jag kan leva med att du ändrar dig av taktiska skäl, precis som du kan leva med kärnkraften. Jag kan leva med att du har den naiva tron att rörliga ersättningar är bra i princip och att mänsklig girighet följakltigen inte existerar. Kanske du till och med kan ha rätt där, förutsatt att det finns ett mycket strikt och kostnadsmedvetet regelverk kring detta. Men det finns alltså inte idag så det är inte aktuellt.

Jag kan tills vidare acceptera att du arbetar mot bonussystem oavsett vilka motiv du har. Någon behöver nämligen hålla i yxan. Sen kan det ju hända att bödeln får smaka sin egen medicin men det är en annan femma. Bli inte rädd nu jag menar inte bokstavligen! Just nu behöver vi en stark statlig insyn i bankvärlden så det är bra om du orkar ett tag till.

Det skulle också var väldigt kul att få en redovisning över alla de 53 statliga bolagen, vilka tolv det är som har rörlig lön och vilka personer det är som åtnjuter dessa. Och så vill vi förstås speciellt gärna titta på Svensk Exportkredit för att se vilka svin det är som inte följer reglerna där.

När ni sedan sätter er och förhandlar om lönerna med alla dessa uppblåsta ledningsrepresentanter nästa gång ber jag er för det första fråga er hur lättersättliga de skulle vara i det fall ni inte kommer överens. Det finns säkert hungriga påläggskalvar som skulle klara fint att ta ett steg uppåt.

För det andra, när de viftar med svansen och begär sina fräcka löner, ska ni fråga er och dem, hur konkurrensutsatt deras verksamhet är. Kanske de kan få ett kontorsrum utan uppgifter ett tag så att d eblir lite mjuka. Svensk Exportkredit kan väl knappast ha konkurrenter, till exempel. Norsk exportkredit?

Det vill till rejäla doningar nu. Och det brinner! Totalt stopp för bonusar och rörliga ersättningar i minst tio år. Även fast lönestopp, eller nedräkning med x antal procent, för alla ledningspersoner under samma tidsperiod och så hoppas vi på inflation. Omprövning av alla bonusar och löner som utebetalats de senaste tio åren och krav på återbetalning om de bedöms vara orimliga är också det ett måste.

Så låter det när en mus ryter, Maud!

Skrivet av Ch. den 24 mar 18:04 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , samhälle , maktmissbruk
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=486314

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: