mars22-4

INDIVIDUELLT SETT

SKAM PÅ TORRA LAND

Christine Lagarde, fransk finansminíster

Det är inte bara Sverige som har problem med skamlösa bonusar och dito bankdirektörer. Fyra styrelseledamöterna i den franska banken Société Générale meddelar i ett brev till sina anställda att de avstår frå 340 000 aktier som de skulle ha fått. De säger att de gör detta för att få slut på diskussionerna.

VILKA DRÖMMARE! Det gäller inte att avstå en gång utan för alltid! Kan de inte som andra nöja sig med att göra ett bra jobb och få rimligt betalt för det! Och bonusar behöver utrotas nedåt i systemet, där kan man väl anta att det finns en hel del småpåvar, som kysser vem som helst var som helst för en minbonus. De ska utrotas med lika stort hat som de ljusbruna mördarsniglarna för några år sedan!

Den franska finansministern Lagarde kan tänka sig att lagstifta när det gäller detta. ”Det är hög tid att banker som Société Générale agerar mer i takt med (”rimmar” är det ord hon använder) det allmännas bästa” säger hon. Även denna bank har tiggt 1,7 miljarder euro av den franska staten.

Vad säger Anders Borg och Wanja Lundell? Är ni för fega för att gå i bräschen för en permanent förändring av banksvinens beteende och släcka deras leenden en gång för alla?

Det är ju nu uppenbart för alla att staten måste hålla bankerna i en mycket kort lina.

Det gör man genom att kräva insyn och ställa upp rutiner. Bonusar ska avskaffas på momangen eftersom de små barnen i slips och kavaj inte klarar av att hantera dem!

Källa: Le Monde

Skrivet av Ch. den 22 mar 22:04 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , mänskligt , samhälle , maktmissbruk , psykologi
Kommentarer

Inlägget har 6 kommentarer
Rätt personer?
Anmäl
Tycker du verkligen Vanja Lundby- Wedin är rätt person? Anders Borg uppfattar jag åtminstone mer rakryggad än s-topparna som har satt sig i en penibel situation. källa SVT-Text, SVT.se m.fl. Det här med att kasta sten i glashus o.s.v. Masken börjar falla inte bara på direktörerna utan på det parti vars ledare strör populism omkring sig utan att förstå? att hon är en ”hycklare”!
Skriven av Jan i Askersund den 22 mar 22:51
Hej Jan
Anmäl
Jag ser Lundby-Wedin som”medskyldig” men man kan ju alltid hoppas. Jag tror mycket på Reinfelt och Borg. Jag ”hoppas” vagt på alla partier i alliansen. det måste komma till ett stopp nu! Någon (?) måste sätta foten i marken.
Skriven av Ch. den 23 mar 08:35
Hej Ch
Anmäl
Jag tycker att det är de som är längst ner i hierarkin som borde få bonus för det är lättare att mäta vad de presterar. För 15 år sedan fanns det företag som delade ut en viss del av årets vinst till de som varit anställda längre än ett år. Bonus till topparna borde ej förekomma alls för de har ändå en hög lön. Som det är nuförtiden är det topparna som tar hem bonusen p.g.a. ett bra eller dåligt resultat. Det beror på att det finns en liten klick högst upp i samhället som håller varandra om ryggen genom att samtidigt vara i styrelsen vd i något företag och sedan ger de varandra millioner. Den chef/styrelseledamot som vågar protestera mot detta blir utfryst från denna människoklick med millioner forsandes över sig och är inte välkommen tillbaka.
Skriven av Snöplogen den 23 mar 09:48
Hej Snöplogen!
Anmäl
Så är det. De ”smarta” ler i mjugg och sitter i varandras styrelser. Det gäller att inte kacka i egte bo. Uppmärksammas det hela tar e ett steg tillbaka för att sedan ta två nästa gång! helt rätt bonusar, om några alls, borde förekomma i den nedre delan av hierarkin. Kanske går det inte att få lsut på det hela. Synd att det ska vara så jäkla tråkigt att sitta på sammnträde och bara säga vad som förvätas av en. De skulle säker skratta om de såg våra diskussioner här. Därför ska de inte själva ha någon pardon! Inte under några omständigheter. Oavsett part och uppträdande!
Skriven av Ch. den 23 mar 10:13
Jag tycker,,,
Anmäl
Bonus nissarna borde få betala 90% skatt på bonusen de fått. Men detta får jag bolla över till regeringen. :-)) Fin måndag till dig! Kram.
Skriven av kaisa den 23 mar 10:45
Hallå Kaisa
Anmäl
Eller de borde betala tio gånger mer för alla varor och tjänster! Vad kostar det? 25 kronor. Är du bonusnisse eller släkt med en blir det 250. Det kunde ju vara jämna hundralappar eftersom kronor är som ören för dem och ören finns ju inte. 300 alltså.
Skriven av Ch. den 23 mar 11:02
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=485537

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: