mars20-2

INDIVIDUELLT SETT

STATSKUPP FÖRDÖMS

Afrikanska unionen avstänger idag den 20 mars Madagaskar från dess rättigheter som medlem. ”Det som har hänt på Madagaskar är inte konstitutionellt regeringsskifte” låter man hälsa genom sitt säkerhetsråd. Även Gemenskapet för Östafrikas utveckling har vägrat att erkänna den nya ledningen som man anser kommit till makten efter en statskupp.

Den nye presidenten på örepubliken är som sagt endast 34 år gammal, dvs. sex år för ung för att vara president enligt gällande grundlag, och har lovat att anordna val inom två år vilket anses vara för lång tid. Formellt fel begicks också av den förre presidenten som överlämnade makten till militären i stället för till senatens talman, varefter miltären, som själv framkallat avgången genom att öppet stödja den unge Rajoelina överlämnade makten till denne. Även Washington bedömer maktövertagndet som icke demokratiskt. Norge fryser sedan vecka sin hjälp till Madagaskar medan Frankrike kommer att fortsätta med sin hjälp trots att man anser två år vara för lång tid att invänta ett nytt val.

Dags för Rajoelina att bekänna färg verkar det som. Vem är han? Vad står han för? Vilka står bakom honom? Helt klart är det statskuppsliknande förhållanden som fört honom till makten i ett land till synes omedvetet om politiska och andra ideologier. Många människor sätter sitt hopp till honom som person, som representant för något nytt och bättre. Det förpliktigar!

Skrivet av Ch. den 20 mar 17:22 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , utrikes , maktmissbruk
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=484870

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: