apr8-1

INDIVIDUELLT SETT

EN FISK VID NAMN WANJA

Förtroende är en alldeles speciell vara. Någon gång äger vi alla 100 % av den. Vissa lyckas behålla det under lång tid i speciella sammanhang. I andra fall går delar av den upp i rök med en gest du gör, ett ord du säger, hur du säger något, någon åsikt du uttrycker eller en suck som tränger upp ur ditt omedvetna och som ”bara” är din sanning – men inte alla andras.

I många fall förstår man inte sjäv att ens fötroende är skamfilat i ett visst avseende. Man ser det inte och vill inte se det. Så verkar det vara i LO-ordförandens fall. Hon har några personer som stöttar henne helt, hon och dessa kan utöva tryck på vissa andra.

Hon klättrar uppför berget med sina hållhakar, får oväntat stöd i en bergsspricka (motsättningen LO och SAP) och blir dragen uppför kanten. Hon jublar över sin pyrrusseger. Sanningen kommer att gå upp för henne när hon ska ut och tala på första maj och i valrörelsen. Sanningen kommer hon att erfara i mötet med sina tidigare partikamrater.

Det hade varit skönast för henne att gå nu men det kom säkert överraskande för henne själv. Det är förståeligt. Nu kommer hon själv att behöva komma fram med ett svepskäl för att avgå under året. Skammen över att inte ha förstått, inte velat förstå och allas vetskap om detta kan bli ytterligare ett hinder för henne.

Vad hon är skyldig till är ju inte alltför allvarligt i ekonomiska och moraliska termer, annat än med tanke på den roll hon innehade. Det finns betydligt fulare fiskar! Värst är kanske de 24 styrelseuppdragen. Man kan till och med förstå att hon omedvetet låtit sig dras med i ”motståndarna bonuskultur”. Hon har dock hanterat saket helt galet.

Men mycket kan hända så osvuret är bäst. Lyckas hon ligga lågt och uppmärksamheten riktas på andra håll så kan hon kanske smyga kvar – om hon orkar. Men det kommer aldrig att bli det samma. Sossarna kommer aldrig mer att kunna dra nytta av den duglighet hon trots sin klena utbildning besatt.

Och det finns det många som är tacksamma över.

Apropå: SvD

Skrivet av Ch. den 8 apr 06:08 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , mänskligt , samhälle , maktmissbruk , psykologi
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Wanja
Anmäl
Lite för omständligt och stelt, utan knorr, späder på populistdravlet, annars OK. mvh ec-,ec_who?
Skriven av ec- , ec_who den 8 apr 07:33
Hallå
Anmäl
Bara hur jag uppfattar saken. Viss man kan alltid skriva vassare men då går kanske andra aspekter förlorade. Bra med sådana här kommentarer. Håller på att söka en bra stil faktiskt.
Skriven av Ch. den 8 apr 12:54
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=491540

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: