apr6-1

INDIVIDUELLT SETT

KLIMATFÖRÄNDRINGEN

BBC rapporterar att en isbrygga som förbundit en ”isplatå” lika stor som ön Jamaica (10 991 km²), med Anarktis, har brustit. Det var vid bryggans smalaste punkt på ca 40 km som den brast.

Till följd av detta håller nu det väldiga isflaket eller isberget på att brytas loss helt från den antarktiska kontinenten. Isplatån har gått tillbaka i storlek sedan 90-talet men detta är första gången som en av förbindelspunkterna som håller den på plats har brustit.

Flera isplatåer har dragit sig tillbaka de senaste 30 åren och sex av dessa har förvunnit helt. Det hela kommer inte att påverka havets nivå men leder naturligtvis till att man bekymrar sig i högre grad över klimatförändringarnas varkan i denna del av världen, säger specialiserade vetenskapsmän.

Hur allvarlig är då egentligen klimatförändringen? Kanske alltför allvarlig för att man vill tala om det? Har stunden kommit dra sig uppåt? Vilken kommun i Sverige är egentligen högst belägen?

Skrivet av Ch. den 6 apr 05:03 | Anmäl
Tillhör kategorierna: mänskligt , samhälle , klimatförändring
Kommentarer

Inlägget har 4 kommentarer
So what?
Anmäl
Denna planet har genomgatt istider och varmare perioder sen Day One. For endast 125,000 ar sedan hade ALL is smeltit pa nord och sydpolen och havsytan var 12-18 ft hogre an i dag. Planeten overlevde detta utan problem och gick mot en ny istid…… Set ar inget som vi kan gora for att forhindra naturens gang och vi ska inte forsoka gora det heller.
Skriven av SP500 den 6 apr 05:56
So this.
Anmäl
Jo, det vet jag ju iofs. Men detta tycker jag går väldigt snabbt. E det inte så? Jag menar inte att skapa painik. Men jag tycker att något av alla de vetenskapliga organ som sysslar med sådant här borde gå ut förklarara för allmänheteten. Tystnaden skrämmer. liksom alltför lättvindiga avfärdanden. Och rent psykologiskt är det ju lättförtåeligt om ”those in the know” helt enklet låter oss gå mot katastrofen. Om ingen kan göra något är det ju lugnast så länge folk inte springer hit och dit och är oroliga.
Skriven av Ch. den 6 apr 09:19
Kiruna är högt i höjdmeter men även Härjedalen
Anmäl
Skulle tro att i funäsdalen håller man sig torr om fossingarna länge!
Skriven av Fido den 6 apr 10:39
Småländska höglandet
Anmäl
Tack Fido. Jag ska låta den kunskapen gå i arv till kommande släkten .-) Själv kanske jag klarar mig på Småländska höglandet i min livstid. Inte riktig så kallt och så slipper man prata och förstå norrländska. Lite trist med grnaskogen men man kan inte få allt!
Skriven av Ch. den 6 apr 10:55
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=490675

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: