apr16-2

INDIVIDUELLT SETT

Nej till motioner om högskolan

Via e-prenumeration på riksdagsbeslut meddelas jag följande.

”Riksrevisionens styrelse har lämnat en redogörelse till riksdagen om kvalitet i högre utbildning. Riksdagen avslutade ärendet utan att göra några tillägg.

Riksdagen sa samtidigt nej till motioner om högskolan från den allmänna motionstiden 2008. Skälen är i huvudsak gällande bestämmelser, planerade eller genomförda åtgärder, rådande ansvarsförhållanden samt pågående utrednings- och beredningsarbeten. Motionerna handlar om övergripande högskolefrågor, framtida förstärkningar av vissa utbildningar och lärosäten, nya högskoleutbildningar, högskoleutbildningars innehåll, tillträdesfrågor, rekrytering till högskolestudier, vidareutbildning och validering, studentfrågor och högskolans personal.”

Jag förstår ju att man inte här kan gå in på alla detaljer men det känns ändå litet otillfredsställande som besked. Särskilt nyfiken blir man på de övergripande högskolefrågorna. Övriga motioner är troligen resultat av lobbyverksamhet från olika lokala och fackliga grupper.

Vad jag skulle önska är ju att man tar från den politiska genusvetenskapen dess privilegierade ställning. Finns det något parti som kan erkänna att det principiellt måste vara fel att införa politiserade värderingar i själva förskningen?

Man behöver bara jämföra med sovjettidens, i berörda länder obligatoriska ”marxistiska” perspektiv på all forskning för att få en aha-upplevelse här. Öst är öst och väst är väst och aldrig mötas de två. Utom i Sverige. Politik är att vilja som Palme sa, att försöka påverka. Det är helt OK.

Att utöva vetenskap bör vara att ta reda på hur saker och ting förhåller sig utan förutfattade meningar. Man utgår från en hypotes, får fram en antites som man sedan sammansmälter till en syntes enligt vedertagen vetenskaplig praxis och under ständig peer-to-peer bedömning.

Så fungerar inte den specifikt svenska, ack så omogna, politiska genusvetenskapen med sina egna fixstjärnor i form DDR-utbildade professorer och bedagade kommunister. Det är nästan lite parodiskt när man nu också kan skönja drag av personkult, självkritik, betoning av kollektivet på individens bekostnad, gruppsamtal, stormöten etc.

Om moder Svea skulle ge så mycket ekonomiskt stöd till någon forskningsgren skulle det vara någon relationsvetenskap som omfattar alla raltioner, mellan alla indivder, alla grupper och all kollektiv på alla nivåer. Där kunde det då ingå ansträngningar för rättvisa, jämlikhet, likhet inför lagen, integration; mot kränkande särbehandling och mobbning; möjligheter för alla att studera fördelar och nackdelar med sitt individuella, kvinnliga och/eller manliga beteende. En sådan organsiation kunde föreslå forskningsprojekt och dra slutsatser av förskning men skulle inte inå i forsarsamhället.

Den svenska formen av genusvetenska har tyvärr diskvalifcerat sig själv genom att okritiskt gå in i en alldeles egen kollektiva psykos gynnade av inte så lite fräcka, smygtagna politiska beslut. Nu står man handfallen inför världen utanför som inte vill förstå hur föredömliga man är och hur gärna man vill frälsa världen från ondo. Vakna upp!

Skrivet av Ch. den 16 apr 13:03 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , storebror , uppfostran , skolan , ungdomar , samhälle , feminism , maktmissbruk
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=494322

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: