apr14-2

INDIVIDUELLT SETT

GÅ UT UR EU, GÅR DET?

Ett sätt för svenskar att lämna EU är att åka till till gränsen mot Norge, ställa bilen och sedan gå ut ur unionen 🙂 Eventuellt kan man sedan begära politisk asyl på polisstationen i Halden eller Flisa.

Allvarligt talat: EU måste stabiliseras och konsolideras på en reltativt låg samarbetsnivå. Man har gått åt helsicke för snabbt fram hittills. Det får inte utökas för snabbt eller fördjupas till en statsliknande makt eller federation.

Byråkratin som frodas i Strasbourg och Bryssel är redan mer grotesk än Kafka kunde företälla sig. Man måste komma fram med ett från bråkarti sjävrensande system. Det kan inte vara omöjligt att tillskapa.

Sen måste det tas fram en procedur som teoretiskt förutser hur enskilda stater kan lämna EU. Detta är ett mycket måttligt, moraliskt betingat anständighetskrav.

Kroatien, Montenegro, Macedonien är på väg in. Jag vet inte vilka chanser Kosovo, Bosnien, Albanien och Moldavien skulle kunna ha men de är ju relativt små länder. Då är vi 34 redan under de närmaste åren.

Serbien och Ukraina torde väl få vänta och det samma bör gälla Turkiet. Sen har vi länder bortom Svarta havet som defintionsmässigt är Europa och ivrigt knackar på, kanske Israel och någon nordafrikansk stat också vill sluta upp. Ja, alla som har ögon ser ju själva att man inte kan låta detta skena iväg.

Vad man främst bör jobba med är att få enhetlighet när det gäller straffskalor, skolor, trafik, polisväsen, export och andra företeeelser där det är av stort värde med en gemesnam grund och sluta att mäta bananer och dela ut pengar för stengärdsgårdar som man flygfotograferar från Cessna-plan eller satelliter. Sådana mystifikationer bara skadar förtroendet för organisationen.

Och så kan man ju anstränga sig att balansera och samarbeta med USA. Ett lämpligt pilotprojekt för detta är att illa snabbt höja levnadsstandarden på Gazaremsan (och Västbanken) och därmed säkra freden i Mallanöstern. Alltså inte skicka dit mjölsäckar eller bygga upp krigsskadade byggnader (vilket också bör ske förstås) men projektet bör vara att permanent och snabbt höja levnadsnivån till israelisk sådan eller bra nära.

Och så ifrågasätter jag ju starkt direktvalen till parlamentet. Om det nu blir lägre än 40 % deltagande igen i hela unionen måste det bli sista gången. Indirekta val är ju bättre än att vi ska en parodisk tillställning likt denna. Däremot kan man ju i sådant fall så gott det går försöka samordna de nationella parlamentsvalen i tiden.

Realistiska tankar?

Skrivet av Ch. den 14 apr 11:40 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , inrikes , utrikes , EU , mänskligt , skolan , samhälle , straffsatser , byråkrati , maktmissbruk
Kommentarer

Inlägget har 1 kommentar
Jag kan
Anmäl
också vara skeptiskt till EU och dess byråkrati men framförallt kostnaden för den…… EU är som mobiltelefoni, först kändes det som lyx, sedan kan man man inte vara utan den……tyvärr. Men hur eller hur finns mycket att göra i inom och med EU. Fast att ta bilen till norska gränsen och gå ur, är nog det enklaste urträdet…:)
Skriven av Tabac den 14 apr 18:35
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=493722

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: