apr12-1

INDIVIDUELLT SETT

SLOPA ANNANDAG PÅSK!

Nu är en av de där onödiga helgdagarna här igen! Visst kan man tycka det är skönt om man har ett trist jobb att gå till. Men egentligen ställer de till med en massa elände: man når inte folk, all service är inte tillgänglig etc.

Jag minns det långtråkiga söndagaran från barndomen då en tystnad man kunde skära med kniv sänket sig över samhället och la sordin på leken. Man väntade, väntade och väntade. På matinéfilmen på Thalia och ibland på hockematchen i div. II Södra B. De lyste upp en aning men inte helt. Det var ändå söndag. Dessutom ville gärna Jehova ha ett ord med i laget.

Dessa söndagar som aldrig ville ta slut och som obönhörligen övergick till vardag. Kanske är jag märkt av detta. Supersöndagar som långfredagar och annandagar och mindre viktiga helger som damp ned ifrån ingenstans var ju det värsta av allt. Kristi flygaredag, Menlösa barns dag, Pingst och all vad de hette. För länge sedan fanns det visst tredjedagar också.

Varför envisas vi så med att ha dessa dagar kvar som helgdagar? I religiöst bemärkeslse kan man ju kalla dagarna vad man vill men varför ska de tvunget vara röda. Många affärsanställda och mången servicepersonal faller ju ändå utanför detta röd-svarta mönster.

Sverige är ett land som vilar och bör vila på ”kristen värdegrund” men det är numera de facto det mest sekulariserade landet i världen. Utom när det gäller dessa förbaskade helgdagar som droppar in in när man som minst behöver dem. Jag börjar undra om inte svenskarna förutom att vara ett av världens högfärdigaste folkslag också är ett de lataste. I katolska länder kan man besöka muséer på julafton och kvartersbutiker har öppet några timmar på förmiddagen när det är tunga helger.

Påsken är ju ändå ingenting mot dagarna runt jul, nyår och midsommar då absolut allting stannar av för att vi mer eller mindre kollektivt ska kunna utföra vår trandans av olika hedniska och bigotta traditioner i en salig (!) blandning ständigt ackompanjerad av fylleri, känsloutpressning och ibland avskyvärt fyrverkeri.

Mitt förslag är att Sveriges bästa partier lägger en proposition där alla nuvarande helgdagar som inte också är söndagar övergår till att bli semetserdagar som vi kan ta ut när som helst på året.

Därmed löser vi ju också problemet för dem som verkligen önskar leva ett kristet liv OCH för dem som har andra religioner med helt andra högtidsdagar OCH för dem som jag som är agnostiker, egenföretagare som älskar frihet och avskyr tvång.

En sann tribut till religionsfrihet, jämlikhet och ett mångkulturellt samhälle!!!

Samtidigt kunde man ju införa 365-dagarsår, 12-timmarsdag och uniformstvång för direktörer med bonus och rörliga förmåner! Retroaktivt från den dag de föddes.

Ett första steg mot moralisk upprustning utan religiösa eller socialistiska förtecken, utan hyckleri och diktatoriska fasoner!!!

Skrivet av Ch. den 12 apr 13:37 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , mänskligt , storebror , samhälle , religion
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=493054

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: