apr10-1

INDIVIDUELLT SETT

FRÖKEN ANNIKA ÖSTBERG

Nu kan jag slutligen inte hålla tyst om fallet Annika Östberg. En doktorand i matematik (?) tro sig förstå att män bedömer henne hårdare än kvinnor därför att de (männnen) identifiererar henne med mamma.

Det må ligga någon sanning i detta och det är en sida av saken. Det talar ju i så fall för att det finns nedärvda psykologiska könsskillnader vilket jag tror – ha, ha! Alternativt skillnader mellan feminister och vanliga människor.

Den andra sidan är att även jag, förra gången denna Annika var på tapeten, fick bilden av att det var ett orimligt amerikanskt rättssystem som hade dömt henne till livtstidfängelse för att hon hade stått bredvid när hennes pojkvän sköt en polis och att hon tvingats eller varit oskicklig nog att erkänna medhjälp.

Men om jag förstår saken rätt (vilket flera, kanske manliga, journalister påpekar) ska hon ju ha snedseglat sedan 13-årsåldern, planerat, aktivt deltagit i och styrt sin pojkvän när en charkuterist rånades och dödades och senare hjälpt pojkvännen att ladda om vapnet vid en eldstrid med polisen.

Folk runt omkring menade att hon borde ha skjutits på fläcken när man tog dem. Den dödade polismannens familj sig motsätter fortfarande att hon släpps ur fängelset. Detta berättar en hel del om vilken självgod bild landet Sverige har av sig självt. ”Wishful thinking” om att ALLTID vara den duktigaste flickan i klassen, världens egen lilla översittarinna

Att släcka en ennan persons livslåga bör enligt gammaltestamentlig (och tydligen också kalifornisk) lag straffas med att man själv mister livet. Östberg har erkänt sig skyldig till medhjälp vilket är att jämställa med att hon faktiskt hållit i mordvapnet. Jjämför det svenska (!) Malexanderfallet!

Jag är emot döddsstraff OCH jag tycker faktiskt att Annika Ö. rent mänskligt nu sonat sitt brott och BÖR få komma tillbaka till Sverige (hur mycket svensk är hon egentligen?) och jag tycker till och med att hon KAN bli frisläppt och få bo med sin mamma (som väl i någon mening är den skyldiga eftersom hon en gång släpade med dottern till det stora landet i väster).

Fröken (?) Östbergs livsöde kan tyckas grymt, särskilt om man ser det men den unga flickans ögon, men vid närmare eftertanke har hon nog ändå fått del av lite ”kvinnorabatt”. Hon är ju faktiskt en mörderska, likaväl som hennes grannar på Hinseberg: Schürrer är en barnamörderska och bosnientanten bredvid är en folkmörderska.

Förr trodde även lilla jag att vi skulle få en bättre värld om kvinnor fick mer makt. Att det skulle bli ett mjukare samhälle på något sätt. Jämställdhet är och bör vara en ledstjärna som lyser lika starkt som jämlikhet, rättvisa och mänskliga rättigheter.

Men vi mansgrisar vet, både från äktenskap och yrkesliv, att kvinnor inte BARA är lena och goa’ utan att de OFTAST är egoistiska, manipulativa, dominanta och possessiva. Och vi uppfattar nog väldigt lätt dessa egenskaper, även om det är subjektivt, som kvinnliga, likt simultankapacitet, verbal och kommunikativ förmåga, socialt intresse, förmåga att varsebli och tolka känslor, omvårdnad och omtanke om de sina, se detaljer i komplicerade mönster och att på ett mer balanserat sätt använda båda hjärnhalvorna.

Nu är det hög tid att våra ljuvt kvittrande änglar in fe börjar korrigera sina självbilder som varande hjärtegoda, ständigt åsidosatta och underbetalda offer. Handen på hjärtat kvinna: inte darrar du inför din man, nog är det du som styr och ställer? Det är dags att det psykiskt starka, oförsonligt hårda könet får börja ta sitt ansvar och arbeta med sin personlighet precis som vi män gjort länge nu.

Säger en medelålders, vit men fattig svenne och akademiker som en gång kysst en flata precis som vår statsministerkandidat (?). Fast jag glömde kolla om det var någon fotograf i närheten så det var ganska onödigt.

Pax vobiscum på långa freda’n! Och hjärtligt välkommen hem till flickan Annika.

Skrivet av Ch. den 10 apr 13:59 | Anmäl
Tillhör kategorierna: jämlikhet , manligt och kvinnligt , mänskligt , samhälle , straffsatser , sjukdomar och vård , psykologi
Kommentarer

Inlägget har 3 kommentarer
Hej o glad påsk, CH!
Anmäl
Jag håller med dig om mycket. När skall vi få en nyanserad feministdebatt. Jag kallar ju feminismens största fiender för ”feministfundamentalisterna”, dom tjatiga o orealistiska feministerna som jag ser det. Dom tröttar ut ”allmänheten”. När det gäller Annika Östberg så har jag skrivit om ”glorifieringen” på min blogg. Tidningarna har nu börjat förstå att dom kom ”snett” på det ser jag!
Skriven av Jan i Askersund den 10 apr 19:33
Tack för det
Anmäl
Tack för din kommentar ang. feminism etc. Jag reagerar ju kraftigt mot den politiska genusvetenskapen och dess förgreningar ut i pedagogisk verksamhet. Tyvärr missuppfattas detta ofta (och illvilligt) som att man är manschauvinist och meot jämställdhet. Men det är många kvinnor som regerar också och som gammal lärare kan jag ju knappast vara emot den. Vi tycker olika om monarki och katolicism (jag tycker nuvarande påven är för konservativ och att celibatet borde upphävas) men man kan ju resonera ändå. Monarkin är väl mycket en känslofråga har jag förstått. Enligt en kompis i alla fall. Ha det bra! Angående Östberg så är ju glorifieringen ett märkvärdigt kapitel inom svenska journalistik. Men jag önskar henne som sagt välkommen hem – nu!
Skriven av Ch. den 13 apr 12:23
JAVISST ÄR VI HÄRLIGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anmäl
Kram
Skriven av Sexy Bitch den 14 apr 17:25
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=492480

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Ett svar

  1. Attractive part of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to say that I
    acquire in fact enjoyed account your weblog posts.

    Anyway I will be subscribing on your feeds or
    even I achievement you get right of entry to consistently fast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: