m2-2

INDIVIDUELLT SETT

Går mobbning över?

Flygvärdinnan med världens mest humoristiska man, ja hon är väldigt kul själv också, tar upp det föraktliga fenomenet mobbning i sitt senaste inlägg. Missa inte att läsa det här och bläddra sedan tillbaka bland tidigare inlägg så har ni helgen räddad! Så här skriver jag lite förnumstigt till Anette Jernström, som hon faktiskt heter.

Bra skildring i sin helhet. Men det viktigaste är att du pekar på vuxenomgivningens (föräldrar, lärare etc) i realiteteten passiva, överslätande hållning.

Vi behöver mobilisera mot mobbning och då krävs det samordning av skribenter och kändisar som verkligen på djupet känt vad mobbning är.

Vi är några läsarbloggare som tagit upp mobbning, bl.a. Lotten och Simona. Men det har väl blivit lite spretigt hittills. Har du någon idé? Jag skulle till att börja med vilja göra en sammanställning av texter som resonerar kring mobbning och försöker komma med lösningar.

Sedan skulle jag vilja försöka ta in nya och nygamla texter och strategiskt fördela dem i våra viktigaste tidskrifter för att bilda opinion. Jag skulle vilja lägga tyngdpunkten på att få vuxna och barn att verkligen förstå vad det innebär psykologiskt att bli mobbad.

Och att skarpt kritisera de krafter (haha!) som vill bagatellisera eller formellt skjuta mobbningen åt sidan genom att t.ex. skriva en mobbningsplan som sedan läggs åt sidan och pliktskyldigast voja sig så snart de hör talas om ett mobbningsfall.

Tacksam för förslag på skribenter/kändisar och så undrar jag om vi får använda din lilla berättelse, eventuellt omarbetad för andra tillfällen.

P.S. Jag kan inte på raken minnas jag att hört talas om någon avancerad forskning kring mobbning. Tyckande och typ 40-poängsuppsatser finns det säker massor av – och även anti-mobbningsplaner (som det väl egentligen bör heta)! Men för att gå riktigt till grunden med saken krävs det väl större kaliber på kanonerna.

Skrivet av Ch. den 2 maj 19:58 | Anmäl
Tillhör kategorierna: mänskligt , uppfostran , skolan , ungdomar , samhälle , media , psykologi
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Egentligen
Anmäl
vill jag inte att mobbarna ska komma till tals, men hade det inte också varit intressant att höra (f d) mobbare berätta om VARFÖR de mobbar? Det hade kanske varit ett sätt att komma på hur man ska kunna förebygga…
Skriven av Snosse den 2 maj 20:26
Snosse
Anmäl
Joviss, som forskning. Absolut. För att tränga in i mobbningens väsen. Och förebygga. Med utgångspunkt i forskning påverka folks känslor, skapa opinion, få alla att förstå att mobbning nästan altid är något som påverkar den mobbade negativ resten av livet, hämmar dennes utveckling, frmagång etc. För den drabbade kan det ofta jämföras med en allvalrig sjukdom eller amputation.
Skriven av Ch. den 3 maj 11:00
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=499708

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser
« »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: