apr30-4

INDIVIDUELLT SETT

Svininfluensan på Östermalm?

Nederländerna har drabbats av sitt första fall av svininfluensa, sedan en treårig flicka insjuknat. Uppemot 400 000 grisar i Egypten ska masslaktas, trots att det nya viruset aldrig överförts från gris till människa. (TT)

Någon tjänar på vår oro, säger Inger Atterstam idag i SvD. Sant. Bland annat har en svensk tillverkare av ansiktsmasker fått beställningar för flera år framåt. Olika institutioner och experter träder fram och försöker påkalla uppmärksamheten. Kanske det är som någon av dem sa att just denna influensa inte blir så allvarlig i dödsfall räknat (just nu 8 stycken plus 150 bekräftade laboratoriefall) även om den sprids över hela världen. Må så vara. Vi vet inte tillräckligt om den ännu. Nej, just det. Men folk HAR dött och om inte DENNA influensa eller katastrof är så farlig så kanske nästa blir det. Vad som skrämmer är de styrandes lamslagenhet och godtrogenhet, för att inte säga lättsinnighet: – Det fixar sig nog! säger man. Ja, vad säger en förälder till ett barn som ”inte kan förstå”? Vad säger man när man inte förstår själv?

Bäst att på egen hand följa utvecklingen. Det han man göra här. Hos smittskyddsinstitutet alltså. Vad som oroar mig är att Nedeländerna inte kommit med ännu. Men man har väl stängt kontoret och förbereder sig inför Valborg. Nu vill man också försköna genom döpa om den till ”den nya influensan”. Det måste vara någon östermalmsfröken som inte vill ta det förskräckliga ordet ”svin” sin rena lilla mun!

Skrivet av Ch. den 30 apr 22:22 | Anmäl
Kommentarer

Inlägget har 1 kommentar
Ja de har den säkert inte där………..
Anmäl
Kram
Skriven av Sexy Bitch den 1 maj 00:07
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=499215

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: