apr29-2

INDIVIDUELLT SETT

Historiens vingslag

Vad säger förintelseförnekarna till detta? Se även DN. För de finns faktiskt. Otroligt att fångarna vågade smussla med att skriva ett sådant dokument. Och fantastiskt att meddelandet hittades. En av författarna, Bronislaw Jankowiak, överlevde, skickades från Auschwitz till Tyskland och vidare till Sverige 1945. Sedan levde han resten av sitt liv i Åtvidaberg där dottern Irene är född och uppvuxen. Fotot nedan är också ett härligt tidsdokument från mitten av 50-talet.

Skrivet av Ch. den 29 apr 16:00 | Anmäl
Tillhör kategorierna: mänskligt , maktmissbruk
Kommentarer

Inlägget har 5 kommentarer
Må detta aldrig glömmas eller HÄNDA igen fast
Anmäl
har det inte det i Kambodja,Kina och en del andra illustra nationer?
Skriven av Fido den 30 apr 10:50
Fido
Anmäl
De är nog på väg att glömmas. Är det inte så, litet grand, att när man talar om förintelsen under nazismen, så menar man alla liknande företeelser under historiens gång. Kanske plats för en uppstramning: vilka förintelsprocesser kan jämföras med denna under Hitler? Lista, dokumentera, publicera, debattera och se till att de ALDRIG glöns bort.
Skriven av Ch. den 30 apr 12:06
här i US
Anmäl
Kommer aldrig Judarna tillåta att det glöms, och visst håller jag med om att vi inte SKA glömma, men visst är det konstigt att inte andra massakers är lika omtalade. Rwanda tex. där pågick total slakt av hundratusentals (800 000 till en million)tutsis år 1994, men inte läser vi så mycket om det, och det beror kanske på att det hände i Afrika bland fattiga så vi inte bryr oss lika mycket ? FN var där men hjälpte ingen ? Filmen Hotel Rwanda visar på ett mycket realistiskt hur det gick till, och det enligt mannen som jobbade på hotellet och lyckades rädda flera tusen tutsis från slakt. Han bor nu i England med sin familj.
Skriven av floridatjej den 30 apr 13:47
Framtiden
Anmäl
Tack för din intressanta kommentar Floridatjej! Rwanda också, ja. Sudan. Visst är det tråkigt att tänka på men jag anser det är bättre att vi har dem långt fram i medvetandet. För framtiden!
Skriven av Ch. den 30 apr 18:15
-FOLKMORD!
Anmäl
…är inte sånt också när man benämner kommun för STAD! T.ex. att man benämner Stockholms och Västerås kommuner för Stockholms respektive Västerås stad! Alltså i förhållandet att ju våra kommuner innefattar, både stadsboende människor och landsbygdsboende. Och med att man ju inte kan benämna landsbygd för stad. –Och med att benämna kommunen för stad, utesluter man ju de invånarna som bor på landsbygden. . Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagtecknat, att våra lokala politiska samhällen av invånarna, alltså våra kommuner Sverige runt, benämns just KOMMUN. Att vi med denna s.k. kommunreformen 1969, vill ytterligare hävda demokratin, att alla människor är lika värda. Och visst finns också städerna, med deras gator, höga hus och dålig luft, där kommunen är samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.
Skriven av B-O Gavne, Västerås den 22 mar 09:32
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=498866

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: