apr23-2

INDIVIDUELLT SETT

Herresäten tapetserade med guldplattor

Angående Pirate Bay

– Det främjar min kunskap på området. Hade det varit ett land i tredje världen skulle vi nordmän lett snett. Nu håller ramlar vi av stolen.

Domare och höga tjänstemän i verkliga rättsstater får sina ämbeten och runda löner bland annat för att de ska ha kurage att säga ifrån om något inte stämmer. Det ingår helt enkelt i deras uppgifter att sitta inne med hög moral .

Redan när de vagt känner att någon skulle kunna misstänka jäv, eller delikatessjäv, som i fallet med domaren Norström, är det deras förbaskade skyldighet att slå larm och rådgöra med kollegor.

En riktig dundermiss kan man lugnt säga att inte göra det. Det kan delvis förlaras psykologiskt och mänskligt men ger icke desto mindre intryck av vårdslöst lättsinne. Peter Ahltin visste men höll inne med det.

Nu blir det kanske ny rättegång, ny domare, nya stora kostnader? Båda gjorde fel och måste på något sätt stå till svars. Den som inte kan spela rent spel ska bort! Likaså den som tor sig kunna leka med skattekronor.

När det gäller själva ärendet för målet har jag svårt att ta ställning. Ja, till upphovsmannarätt i princip särskilt för de konstnärer, författare mm som har det knapert. Men när nu verkligheten ser ut som den gör kanske upphovsmän som tapetserar med guldskivor och bor i herresäten skulle försöka bli kreativa – igen – och finna nya vägar inte bara att skapa utan också att kompensera sig.

Själv månar jag i alla fall inte om att mångmiljonärer ska kunna fortsätta att tjäna miljoner för att de en gång haft världens röta! Björn Ulvaeus må vara sympatisk och ha viss talang, men det är väl ingen mer än han själv som torkar bort en tår i ögonvrån om han förlorar en miljon här och där.

Skrivet av Ch. den 23 apr 18:35 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , mänskligt , samhälle , straffsatser , psykologi
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=497008

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: