apr22-2

INDIVIDUELLT SETT

Apoteket Svanen och apoteket Gamen

Apoteksmarknaden ska ju som sagt omregleras. Själv ser jag därmed fram emot att kunna inhandla huvudvärkstabletter, hostmedicin och örondroppar på nära håll och under mer generösa öppettider.

Nu har socialutskottet också ställt sig bakom regeringens förslag om att apoteksmonopolet ska brytas. Inte heller detta är problem för mig så länge det ställs samma krav på privat drivna apotek.

Man kan kanske då se fram emot en viss konkurrens när det gäller just öppettider och service. En del personal kommer antagligen så småningom att gå över till den privata sketorn och få bättre löner och villkor.

Tillstånd att driva apotek bör dock vara knutet till etableringsplats tycker jag. Det är ingen mening att ha flera apotek vägg i vägg. Däremot kan det vara till stor fördel att de nya apoteken styrs ut mot områden med nybyggnation och att man räknar på ett kundunderlag på mellan 15 till 30 000 personer för ett fullödigt apotek.

Man skulle då om detta överstigs kunna släppa konkurrensen fri mellan två apotek så att de kan specialisera sig och hitta olika nischer vad gäller service och hur de ska nå ut till sina kunder. Allt förutsatt att det finns ett visst geografiskt avstånd mellan de olika butikerna, som inte alls behöver ligga i ytterområden men helst ska rikta sig till olika stadsdelar och/eller ha något olika profil.

Det måste, liksom när Mahmout ska sälja värktabletter, finnas en rimlighet i allting. Undrar om de högavlönade potentaterna har tänkt på detta och om de håller med mig.

Skrivet av Ch. den 22 apr 16:58 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , samhälle , sjukdomar och vård , medicin
Kommentarer

Inlägget har 1 kommentar
Håller med.
Anmäl
Tillgängligheten måste bli bättre. Men naturligtvis måste den som säljer läkemedel ha samma utbildning och kunskap som på våra nuvarande apotek.
Skriven av *En ny stjärna* den 22 apr 18:32
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=496629

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: