m5-1

INDIVIDUELLT SETT

Kleerup har inte betalat skadestånd
Offer för politik?

Angående Aftonbladets artikel om att 153 kvinnor , dvs 15,3 om året dags dato, dödats av sina män under 2000-talet så låt mig först säga att det naturligtvis är 153 stycken för många.

Tragedin som döljer sig bakom varje enskilt fall kan inte mätas eller skildras i ord. Man kan absolut inte säga något annat hur manschauvinistisk eller medeltida man än är. Man kan överhuvudtaget inte invända något i sak mot vad som sägs genom att tycka att det kunde ju varit värre, i det och det fallet var de nog lika goda kålsupare, båda dog ju etc. Det är helt otänkbart.

Det går inte heller att säga typ: jamen det var 20 män som dödades av kvinnor, så då blir balansräkningen ”bara” 133. Eller: det var 161 män som dödades av män så det var ju fler män som dödades totalt sett. Det här handlar ju också om våld eller mord i relationer och då blir väl det sista ännu mer irrelevant.

Men man kan däremot fråga sig vlket som är syftet med denna artikel – just nu. Förutom att peka på det våld som förekommer i våra familjer, diskutera det och självklart eliminera det om möjligt. Måste man se det här som den ultimata ”motsättningen” mellan två olika kön?

Skrivet av Ch. den 5 maj 10:16 | Anmäl
Tillhör kategorierna: manligt och kvinnligt , mänskligt , samhälle , sjukdomar och vård , vetenskap
Kommentarer

Inlägget har 4 kommentarer
Det finns fler faktorer
Anmäl
Män har mer muskelmasssa och är generellt starkare än kvinnor, och det är skillnaden mellan när två män slåss eller när män slår kvinnor eller vuxna slår barn, någon är i starkt underläge. Så det handlar således mer än om motsättning mellan kön, utan mer om makt och styrkeförhållanden. Förr var kvinnor ekonomiskt och socialt beroende av sin man dessutom, vilket gjorde det än svårare att lämna honom även om han var våldsam. Det är ju faktiskt legalt i vissa kulturer att aga både sin fru och sina barn fortfarande, och denna snedvridning borde diskuteras ännu mer än det gör i mitt tycke! /Anette
Skriven av Anette Jernström den 5 maj 17:37
Jo men man får inte glömma dom mord
Anmäl
som polis och politiker inte räknar som mord, då mannen tagit livet av sig själv efteråt, det är väl för H-vete mord iaf, varenda en som blir dödad av en annan person, är ett mord för mycket. var rädd om dig, kram
Skriven av Pluffs den 5 maj 19:47
Pluffs
Anmäl
Hel rätt! Det är det bästa med artikeln att man tar upp den fullständigt sjuka termen ”utvidgat självmord” likaså ”familjetragedi”. Take care out there!
Skriven av Ch. den 5 maj 19:53
Flygvärdinnan
Anmäl
kunde inte ha sagt det bättre själv …………HURRA för dig
Skriven av floridatjej den 9 maj 13:46
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=500404

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser
« »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: