jul09 30-2

Expressens förstasida Bloggens förstasida

Logga in/Börja blogga | Anmäl |

FN: JA TILL HISTORISK GAY-RESOLUTION

DSB FIRST VILL HA MER BETALT
INDIVIDUELLT SETT

Om politik och samhälle ur individens synpunkt
Arkiv
Tonårskärlek

Bara soldyrkare?

En annan bloggare skrev för ett tag sedan apropå Johans Palm (upplysning till kvasiintellektuella: en blott 17-årig deltagare i det svenska televisionprogrammet Idol) och flickorna som beundrar (?) honom. Jag saxar (längesedan jag hörde det uttrycket. Vart har det tagit vägen?):

De svimmar, gråter, sliter sitt hår, kastar trosor, står i timmar och väntar och lever bara för de ögonblick de får se honom. Idoldyrkarna! Och skulle han dö vill de dö med honom….. Vilka är de? Nästan uteslutande tjejer i tonåren. Vad jag vet har ingen forskning genomförts för att förstå dessa horribla uttryck för en människa de inte ens känner. Endast för musik och utseende.

Ja, det är ju helt klart fråga om ett behov av att dyrka, att älska av hela sin själ och sitt hjärta mer än ren kärlek till eller beundrat av objektet ifråga som kan vara en häst, en kille, en sångare. Jag har sett detta sedan Elvis’ och Tommys dagar och även i mindre och vuxnare sammanhang.

Den kvinnliga beundran, det kvinnliga bejakandet, uppmuntrandet. Själv slog jag i tonåren tillfälligt ut en hästtokig tjejs intresse för dessa stora djur. Fenomenet är nog besläktat med religion, det är en frälsning med inslag av sexualitet, eller sexuell längtan?

När sådan tjej sedan verkligen får möjlighet att krama sin idol är hon oförmögen till det eftersom hon befinner sig i hysteriskt tillstånd. Nuförtiden utgår ju feministerna från att det inte finns skillnader mellan män och kvinnor. Men jag har aldrig sett killar göra så.

Killar går väl mer direkt på sex. I tanke och i gärning. Och i tysthet. En manlig motsvarighet är kanske att man vill dyrka sin utvalda. Som den sammetsögde Cliff Richard sjöng en gång: ”I must do all to please her, not to tease her, living doll”.

Skrivet av Ch. den 30 jul 19:44 | Anmäl
Tillhör kategorierna: manligt och kvinnligt , psykologi
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=526917

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: