aug09 8-2

Expressens förstasida Bloggens förstasida

Inloggad som:Feminix | Anmäl |

”JACKASS”-STJÄRNAN RYAN DUNN DÖD I BILOLYCKA

ÖRESUNDSBRON STÄNGD EFTER OLYCKA
INDIVIDUELLT SETT

Om politik och samhälle ur individens synpunkt
Arkiv
Hur smakar Sahlin?

I en artikel på Second Opinion skriver Håkan A Bengtsson om Mona Sahlin och medierna. Han verkar mena att statsminsisterkandidaten kanske inte är utsatt för någon medveten komplott men att det ändå kan ligga något i att hon behandlas sämre för att hon är kvinna och icke borgerlig. Detta skulle då bero att det går i slentrian i medias och allmänhetens reaktioner på denna numera tystlåtna och relativt osynliga person. Själv har jag svårt att se vad som är specifikt socialdemokratiskt i det Sahlin förespråkar och hon har ju själv mycket, och gång på gång, bidragit till att detta vanemässig beteende skapats hos oss. I så fall.

Visst finns det alldeles för mycket slentrian i våra och medias reaktioner. Det kanske i princip är rätt att rekommendera någon i Sahlins situation att ta medietjuren vid hornen. Men jag kan inte se hur hon, omedelbart, skulle kunna lyckas med något sådant. Hon befinner sig för långt bortom männskors hjärtan helt enkelt. Hon bör ju ha massor av erfarenhet som Bengtsson säger och kanske är hon en bra ledare i något avseende.

Men till detta kommer hennes taskiga attityd och det faktum att hon leder något som egentligen finns, nämligen en fiktiv vänster, om man ser vänstern som den kraft som traditionellt värnar de utsatta i samhället, står för rättvisa och arbete åt alla.

Nu kan hon ju hoppas att vinna, trots allt så att säga, det finns ju många djur i vår Herres hage och borgarna kan ju tänkas göra bort sig rejält. Då får hon möjligen en chans att sega sig upp till en Moder Svea-roll med åren och nya generationer.

Men någon bra politik står hon inte för. Det behöver komma en ny vänster utan förbindningar till det förflutna. För vi kan väl inte ha tomt till vänster om MP i all evighet, som vi har nu? Hur ska man då rösta om man tröttnar på borgarna?

Skrivet av Ch. den 8 aug 18:39 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , inrikes , mänskligt , samhälle , media
Kommentarer

Inlägget har 1 kommentar
Som …
Anmäl
…bäddar får man ligga lyder ett gammalt uttryck. Undrar samtidigt hur många fler än jag själv säger att : Om min mamma levde skulle hon nog skämmas som den socialdemokrat hon alltid varit!
Skriven av sweed05 den 9 aug 15:29
Skriv kommentar

Läs först om våra regler och villkor för kommentarer.
Rubrik:
Kommentar:
Du är inloggad som: Feminix
Logga ut
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=529220

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: