De ensamkommande flyktingbarnen? Bakgrunden?

Barnombudsmannen:

”Ett av skälen bakom den lagändring som infördes den 1 juli i år [2008]var att det är kommunerna som har kunskap och erfarenhet av att ge barn en bra vardag när familjen av något skäl inte kan det. För få kommuner är villiga att ta på sig ansvaret för att ta emot de ensamkommande barnen och erbjuda dem en bra och trygg tillvaro i Sverige. I mitten av november hade endast åtta kommuner slutit en överenskommelse om boendeplatser med Migrationsverket. Det innebär att många barn, som redan lever i en utsatt situation, hamnar i kläm när kommunerna inte anser sig ha förutsättningar för att ordna deras boende.”

Sverige ska alltså ge barn från främmande kulturer ”en bra vardag när familjen av något skäl inte kan det.”? Enda villkoret är att familjen har pengar nog att skicka dem till avlägsna Sverige? Då har vi en plikt att ta hand om dem?

 

Och när de kommer hit så klagar de? Boendet har inte tillräckligt hög standard?

Från Asylnytt:

Ölandsbladet 11-03-17:

Granskar flyktingboende

De ensamkommande flyktingbarnen på boendet Bidaya har lämnat in en anmälan till Socialstyrelsen, angående missförhållanden på boendet.

Skrivelsen till Socialstyrelsen har även skickats till länsstyrelsen och Migrationsverket. Pojkarna på boendet kritiserar både personalen och två chefer.

– Personalen finns inte för oss. De sitter i sitt rum och tittar på tv, dricker kaffe och sitter i Facebook och Internet, skriver de boende och uppger att de inte får hjälp med sina hemläxor samt att personalen är arga på dem och kallar dem för ”jävla araber” eller ”jävla afghaner”.

(…)

Hela artikeln

Fortsättning följer….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: