Obama kryper för islamister?

Originalartikel från Haarets.com

(Googleöversatt)

Obama förbjuder begreppen ”islam” och ”jihad” från USA: s säkerhets dokument
Dokument under president Bush nämnde ”militant islamisk radikalism” som största konflikt 21: a århundradet.
Av Associated Press Tags: Barack Obama Israel nyheter

President Barack Obamas rådgivare kommer att ta bort religiösa termer som ”islamisk extremism” från det centrala dokument som beskriver den amerikanska nationella säkerhetsstrategin och kommer att använda ett omskrivet dokument som understryker att USA inte ser på muslimska nationer genom linsen av terror, sade tjänstemän i kampen mot terrorismen.

Det är en stor förändring i den nationella säkerhetsstrategin, ett dokument som tidigare redovisat till Bush-doktrinen om förebyggande krig och för närvarande har följande lydelse: Kampen mot militant islamisk radikalism är den stora ideologiska konflikten i början av 21: a århundradet.

De tjänstemän som beskrev förändringarna på villkor av anonymitet för att handlingen fortfarande skrevs, och Vita huset inte skulle diskutera det.

Men skriva om dokumentet kommer att vara det senaste exemplet på Obama att sätta sin prägel på USA: s utrikespolitik, liksom hans löften att avveckla kärnvapen och begränsa de situationer där de kan användas.

Revideringarna är en del av en större insats om vilket Vita huset talar öppet, att en som söker förändring inte bara hur USA talar till muslimska nationer, men också vad man talar med dem om, från hälsovård och vetenskap till företag nystartade och utbildning.

Detta skifte från terrorism har byggts upp under ett år, eftersom Obama gick till Kairo i Egypten, och lovade en ny början i relationen mellan USA och den muslimska världen.

”Du tar ett land där den överväldigande majoriteten inte kommer att bli terrorister, och du går in och säger,” Vi bygger er ett sjukhus så ni inte blir terrorister. ” Det är inte så klokt, sade nationella säkerhetsrådet staffer Pradeep Ramamurthy.

Ramamurthy driver förvaltningens Global förlovning avdelning, en fyra personers nationella säkerhetsrådet team som Obama lanserade i maj förra året med liten fanfar och en vag uppdrag att använda diplomati och målinriktning i jakten på en mängd nationella säkerheten mål. Sedan dess har avdelningen inte bara bidrog till att förändra vokabulär bekämpa terrorn utan också har format hur landet investerar i muslimska företag, studier globala uppvärmningen, stöder vetenskaplig forskning och bekämpar polio.

”Vill du att tänka på USA som nation som bekämpar terrorism eller nationen som du vill göra affärer med?” Ramamurthy sagt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: