mera lappalainen

Familjepartiets ordförandeblogg

Familjepartiets ordförandeblogg med dagsfärska artiklar om lokal, nationell och regional politik ur partiets perspektiv
URL: http://familjepartiet.blogspot.com/
Atom/RSS: Atom/RSS
Bloggen startade: januari, 2007
Proffs/privat: Privat

PUBLICERAT: 2009-05-06, kl: 03:48
”Högeralliansen har verkligen haft en tung start på veckan, detta har hänt: Centerpartiets Kommunalråd i Bollnäs åker dit för rattfylla efter att hans partikollegor tillkalla polis Kristdemokratisk politiker i mellansverige blir åtalad för sexövergrepp …”
PUBLICERAT: 2009-05-06, kl: 03:35
”Jag läser Ulrika Knutsons krönika “Pojkar diskimineras inte” och blir verkligen upprörd över hennes sätt att ta tillbaka jämställdhetsdebatten ett par årtionden. Krönika inleds med frågan varför pojkar har sämre betyg än tjejer och sen spottas flosklar …”
PUBLICERAT: 2009-05-06, kl: 02:35
”Thomas Bodström verkar gilla Seinfeld otroligt mycket. Politikerbloggen skriver om att Bodström i sin blogg kallat Maud Olofsson för hysterisk kvinna och samtidigt gör han en jämförelse mellan Seinfeld och Reinfeldt, tre män som gör allt fel och en …”
Några dagar senare är denna blogg borta, som de andra…
PUBLICERAT: 2009-04-28, kl: 23:45
”Toni Lappalainen att offentligt be om ursäkt omgående på dennes bloggar, om han vill undvika represalier. Jag skulle aldrig be om ursäkt för något som är baserat på lögner och har intentioner att göra det nu heller. Jag har dessutom gjort en abuse …”
PUBLICERAT: 2009-04-28, kl: 18:21
”Ta gärna en liten titt på namn och IP nummer genom att klicka på bilden för större grafik. Det är så här Toni Lappalainen kommunrepresentant i Mjölby kommun för Socialdemokraterna argumenterar. Efter att blivit påhoppad med grova förtal …”
”… för de med personliga problem och erbjuder Toni Lappalainen att offentligt be om ursäkt omgående på dennes bloggar, om han vill undvika represalier. TILLÄGG KL. 22.00 Abuse är gjord. Posted in Okategoriserade …”
PUBLICERAT: 2009-04-22, kl: 18:22
”… att majoriteten är rena blajan på enkel svenska. och det tycks inte finnas någon koll på vad grupperna går ut på..Som ett bra exempel är sossarnas Toni Lappalainen som driver en grupp där det är Ok att klart uttrycka att sverigedemokrater ska dödas på olika …”
PUBLICERAT: 2009-04-22, kl: 17:43
”Jag har alltid roats utav när folk kan vara lik någon kändis eller annan person . Den svenske skådespelaren Peter Haber har enligt mitt tycke alltid varit enormt lik Larry Hagman som gestaltar JR Ewing i evighetssåpan Dallas. Naturens nyck eller en ren slump? Lika som bär enligt mitt tycke är även Socialdemokraternas representant i Mjölby, Toni Lappalainen och AFA ligisten som greps i samband med torgdebatten i Vellinge mellan Erik Almqvist (SDU) och Maria Ferm (GU) 2008. Vad tycker du? Klicka …”
PUBLICERAT: 2009-04-17, kl: 20:52
”Detta med internet är ju en fantastiskt källa till skvaller som alla kan delta i, man behöver ju inte ens bo i ett betongkvarter längre för att bli en skvallertant. Jag är till vardags inte lagd riktigt för detta med skvaller, men börjar vi prata konspirationsteorier så hakar jag på direkt för sånt gillar jag..hehe..(sagt med humor ifall han med lässvårigheter, Toni Lappalainen, skulle dyka upp igen) Jag måste säga att jag skulle rakt av ta denna blogg för att vara sann och inte en fejkad PR …”
PUBLICERAT: 2009-04-07, kl: 12:45
”På Socialdemokraten och (s) representanten Toni Lappalainen i Mjölby Kommuns nystartade SD-hatargrupp på Facebook , kan man än en gång se att man vill döda Sverigedemokrater. Denna gången skriver en medlem : ” Skjut de jävlarna och gå vidare …”
”. Men det blir inte så lätt för (s) i sin kamp konstaterar Toni Lappalainen själv, han konstaterar att: ” …det ska vi ha väldigt klart för oss men de är också väldigt mycket duktigare på retorik än vad många andra partier är, Vänsterpartiet och Miljöpartiet är bra exempel …”
PUBLICERAT: 2009-04-07, kl: 01:23
”… ju Lappalainen vilket inte är direkt vanligt. Leo Sundberg berättar om frustrationen att inte få dela ut information till människor, inklusive “de med konstiga efternamn”: Det retade mig. Vi skulle ju inte göra skillnad mellan folk beroende …”
PUBLICERAT: 2009-04-05, kl: 17:45
”Nu har Socialdemokraterna startat en egen SD-hatgrupp på Facebook. Grundaren är numera den ökände (S) representanten från mjölby, Toni Lappalaien. Toni Lappalainen är ett utav de nyare stjärnskotten man fått fram inom det fd arbetarpartiet SAP. Posted in Okategoriserade …”
PUBLICERAT: 2009-03-20, kl: 12:31
”Inläggsskribenten Bengt Sjödin satte Skänninges sossetomte ordentligt på plats. Kopierar dennes inlägg till Toni Lappalainen i sin helhet här nedan. Stor spänning på hur dennes svar kommer att se ut. Ni sossar är verkligen underhållande inom kategorin “ofrivillig humor” när den är som bäst. Du och dina politiskt korrekta politruk-kompisar har uppenbarligen stora problem att bortse från att en inte oviktig andel av svenska folket -inklusive en hel del väletablerade invandrare- tycker …”
PUBLICERAT: 2009-03-19, kl: 19:23
”Socialdemokraten Toni Lappalainen från Skänninge har på sin S-blogg lagt upp en nidbild av Thoralf Alfsson SD Kalmar. Socialdemokraterna verkar ha hur många stolpskott som helst i sina led. Den ena värre än den andre. Lappalainen lyckades inte så bra med sina argument så därför tar han till otroligt barnsliga försök till att smustskasta Thoralf som är en väldigt sympatisk och kunnig företrädare för SD. Sossarna måste verkligen vara desperata när deras argument raseras så grundligt av SD …”
PUBLICERAT: 2009-03-19, kl: 18:53
”Socialdemokraten Toni Lappalainen från Skänninge (ej intagen på den lokala anstalten…ännu) framför idag grova påhopp på Sverigedemokratiska kommunfullmäktige reprsentanten Thoralf Alfsson i Kalmar. Senast var ett inlägg där Thoralf Alfsson framställs via en dåligt manipulerad bild som en nazist. Anklagelser om nazism haglar och att Sverigedemokraten skulle ha framfört lögner i sin statistik om invandringen till Sverige trots att det finns hänvisningar till både svenska migrationsverket …”
PUBLICERAT: 2009-03-19, kl: 16:29
”Pass er. Snart tar denne mannen makten. Bilden är ifrån Toni Lappalainen. (S) Måste säga att du satt på dockan rätt kläder. Hans blogg finner du här http://s-info.se/page/blogg.asp?id=1769 Kämpa på Toni. Kan tänka mig att dina närmaste dagar kommer bli tuffa.”
PUBLICERAT: 2009-01-23, kl: 18:03
”Ännu en gång har jag blivit utmanad, denna gång av Marica. OM DIG 1. Hur mycket är klockan just nu? 17:44 2. Namn? Toni Lappalainen 3. Vart bor du? Lägenhet i Skänninge, Östergötland 4. Hur många barn vill du ha? 7st 5. Vill du gifta dig? Ja, det är klart, ska bara trolla fram pengarna 6. Har du ätit sushi? Nej, det skäms jag lite för 7. Favoritglass? Tiptop, älskar ju nougat 8. Hur många olika sorters flingor har du i kökskåpet? Vänta ska kolla med sambon, en sort av flingor men tydligen också …”
En ännu inte borttagen blogg:

Jag har flyttat

Ni hittar mig numer här

Jag råkade ställa till det när jag pillade i designen och nu är den förstörd, vad gäller tävligen så fortsätter den på min nuvarande blogg!

Till er som tävlar så beklagar jag det inträffade och till mina läsare vill jag skicka en liten hälsning:
Jag hoppas att ni följer med mig till mitt nya hem men skulle ni välja att inte fortsätta läsa min blogg så får jag tacka för den tid vi hade;)

Sköt om er;)


Vilket liv:)

Jag har fått en liten stund här med bloggen medens Camilla duschar Isabella och vilket liv det är, den tjejen gillar verkligen inte att duscha, man kan väl hoppas att hon blir sådan som tonåring också även om riksen är förhållandevis liten:)

Angående mitt förra inlägg så fick jag några kommentarer som verkade hålla mig i min analys, vilket är befriande, men så fick jag en kommentar från en herre vid namn ”Harry” och han menade att jag bara gav Duracellmamman fler läsare genom att kritisera hennes inlägg, för det var det jag gjorde, inte henne som person för jag har ingen koll på vem människan är.
Om det nu skulle vara så att mina läsare väljer att börja läsa hennes blogg för att jag skriver om henne så är det ju bara positivt, då kanske man slipper läsa om så korkade tävlingar i fortsättningen, då är alla vinnare;)

Nu är det väl dags för middag, idag blir det fiskgratäng med dillsås, får väl se hur det går;)


Lattefarsan delar ut en snyting

Det här inlägget kommer resultera i att jag förlorar en massa läsare men då får det vara så.

Jag var inne på Bloglovin idag i en av ”spotarna” hade Duracellmamman en tävling och jag gillar en del tävlingar så jag kollade upp det och trodde inte mina ögon. Hon hade som krav för att delta i tävlingen att man under två veckor ska besöka hennes blogg och kommentera henne, dessutom måste man vara prenumerant av hennes blogg via Bloglovin för att i huvudtaget ha en chans, sen ska man dessutom berätta vad hennes gubbe har skrivit i ett inlägg. Jag fattar att hennes gubbe precis börjat blogga och vill ha läsare och hon försöker hjälpa till men vilka sjuka regler. Sen ska hon tydligen välja mellan de 15 bloggare som besökt hennes sida mest, ja jag säger då det.
Är man så fruktansvärt orolig för att ingen ska följa hennes blogg att man hitta på sådana regler, ja då kanske man borde ägna sig åt adra saker än att blogga för att få sitt bekräftelsebehov. Att hon hade missat att det varit årsskifte är ju bara en bisak som gör det hela så mycket roligare.

Nej jag hoppas verkligen att hennes ”kupp” inte fungerar och hennes ”läsare” ser igenom det här, beklagligt vore det annars. Man måste ju ställa sig frågan om varför man i huvudtaget bloggar när man försöker sig på sånt?


Videoklipp

Jag har gjort en video på DAGTID, lyckades dessutom locka med sambon aningen ofrivilligt:)


Ingen Powernap

Det blir ingen powernap, jag måste städa, hela köket är som en grusgåg, helt otroligt för jag skurade och dammsög för nån dag sen men hu ska jag påt´igen;)
Sen har jag lovat Isabella att vi ska till lekparken;)

Powerwalk kommer innan powernap

Så dår har vi varit lite hurtiga idag också. Hela familjen tog en lite powerwalk tillsammans, lite kyligt var det ju men huva vad skönt det var:) Inte mycket folk ute, vilket är lite ovanligt eftersom det kryllar av barnfamiljer men det beror antagligen på att det var Öppet hus på krykan för barn och föräldrar.

Vi bor på tredje våningen och efter en powerwalk är lite lite tungt att traska upp för alla trappor men jag har märkt att det är lättare och mindre risk för hjärtstillestånd om man tänker eller gör något annat. Jag bär ju Isabella upp för trapporna eftersom Camilla är garvid och då brukar jag klä av henne ytterkläderna medesn jag bär henne och konstigt nog är jag inte lika ansträngd i andningen när jag är på tredje våningen, snacka om psykisk mambojambo:)

Nu ska jag laga lunch, det blit korv och potatis:)

Och powerwalk kommer alltid före Powernap;)


Ne Yo – Mad (year of the gentleman)


Till alla killar, låt oss göra 2009 till ”year of the gentleman”

God morgon;)

God morgon!
Uppe med tuppen, eller åtminstone uppe i hyfsad tid tycker jag. Ingen sömn alls att tala om i natt trots goda försök men vi får göra det bästa av situationen känner jag. Idag ska jag ta med Isabella på en jättepromenad förbi lekparken, får se om man kanske kan göra en liten inspelning där.
Jag hade ganska trevligt igår med min inspelning, det är trevligt att få prata av sig, men mitt i allt så tog batteriet bara slut, vad trött man blir, speciellt när avslutningar är min grej:)

Isabella kissade rakt igenom blöjan i natt igen, trots att vi följde rådet med större blöja, ett mysterium helt klart. Kissar hon så mycket att blöjan inte helt enkelt orkar? Jag vet inte men det var ju bara till att byta lakan och kläder på en gång. Nu väntar kaffe och en giftpinne innan dagen börjar på allvar;)


Tävla med moolin.se

Var med och tävla med Moolin.se, gör så här:

Googla ditt namn och tryck på ”Bilder”, lägg upp två bilder av dig själv som du hittar där och länka Moolin.se

Jag hittade dessa bla:


Videoklipp


Bloglovin är ett fenomen eller kanske en epidemi

Jag slumrade till på soffan och oj vad det bar skönt, jag ska försöka komma i säng i hyfsad tid ikväll men tänker ändå försöka hinna med ännu ett nattligt videoinlägg på den andra bloggen.

En intressant notering; Jag gnällde lite på fenomenet med Bloglovin och fick en väldans massa kommentarer, både ris och ros, och vips hade jag fått tre nya prenumeranter. det var ju inte riktigt det som var tanken men jag blev väldans glad, men det är ju fortfarande inte det som är poängen.

Så här är det för mig;
Min blogg är mitt eget ”ingenmansland”, här kan jag tycka, tänka och agera som jag själv vill. Här kan jag uttrycka glädje, sorg, lättnad och alla andra känslor som kan vara jobbigt att få ut i ”verkligheten”, sen är det självklart så att internet är ett forum som inte särskilt subjektivt och man får därmed också räkna med att det ALLTID kommer finnas människor som irriterar sig över ens åsikter, men jag reglerar vad jag vill notera och godkänna eller ignorera och radera.
Vissa dagar skriver man mycket och andra dagar mindre, vissa inlägga är positiva och andra mindre glada, precis som livet ter sig i ”verkligeheten” men jag skulle aldrig tillåta mig själv att låta någon annan diktera hurvida det jag skriver är okej eller inte, den som anser att jag inte skriver i deras smak har möjligheten att välja, valet står alltid upp till dig som läsare, hurvida du vill veta vad jag tycker och tänker, vill du inte det då är ddet ju bara att kila vidare. Jag skulle personligen aldrig börja läsa och kommentera en blogg som jag ogillar eller för att jag ogillar personen, det är att slösa med värdefull tid, tid som jag istället kan lägga på min underbara familj eller rent av på mig själv.

De som jag har på min Bloglovin är bloggar som jag verkligen gillar, de flesta är sköna mammor som är frispråkiga och som jag i månt och mycket delar värderingar med, sen håller man kanske med om allt men det är sällan man gör det med alla. Sen finns det en och annan som inte är mammor/pappor, vissa är gaybloggar som kan vara roliga att läsa, speciellt finska bögar är roliga, sen hittar man alltid guldkorn som är svåra att kategorisera som också skänker ljus i min vardag.

Oj, det blev ett väldigt aggresivt inlägg men det var skönt att få lätta lite på trycket;)


Där ser man…

Jag har förlorat en prenumerant, där ser man vad lite ärlighet kan kosta, men vad gör man?
Jag kan ju inte fortsätta följa en ointressant blogg bara för att behålla en prenumerant, nej då tar jag hellre den lilla smällen.
Sen kan jag tycka att jag blivit lite besatt av bloggen och prenumeranter på Bloglovin, visst det är kul att bli uppskattad för sina enkla tankar och skrivelser men egentligen är det en bisak, allting handlar egentligen om att dela med sig av sina tankar om att ha barn, om barnets utveckling, tankar och för att visa ens uppskattning för det underbara med att ha barn.

Allt jag vill är att vara pappa och om jag då kan lämna lite tävkvärda funderingar jag själv går och bär på är det bara en befrielse, om det sen är andra föräldrar eller bara andra bloggare som kanske delar mina åsikter om livet så är det ju bara positivt men att ta bort sig som prenumerant bara för att jag finner din blogg ointressant rör mig inte i ryggen, sorry:(


Lite sk(cr)eptiskt var det

Ja, men nu har vi ätit crepes med skeptisk fyllning:

Camilla sa: ”Alltså det var annorlunda ,men det var ju inte spyäckligt” Hon korrigerade senare till att det var helt okej, så jag tolkar det som med beröm godkänt:)

Isabella verkade inte bry sig om att det var en skum mix, hon blev snarare irriterad över att hon bara fick en halva. Jag fotade lite av mina ”underverk”;)

Jag blev lite besviken över att den ”crepen (crapen?)” gick sönder i ugnen, men det är väl förlåtligt kanske:)


Crepes och dålig sömn

Jag fick för mig att testa något jag aldrig gjort tidigare, nämnligen Crepes. Jag läste på recept.nu att an väljer fyllningen efter egen smak eller ”det man råkar ha hemma” och jag valde de sistnämnda så det blev, håll i er nu, crepes med en fyllning av stekt potatis, kyckling och…wait for it… KÖTTBULLAR😉
Ja, man tager vad man haver som Kajsa Varg skulle sagt, nu står gårdagens pannkakor i ugnen med min alldeles speciella fyllning, jag ska avrapportera hur det samkade sen, jag är lite ororlig faktiskt men det är inget jämfört med vad Camilla känner nu;)

Idag har det varit en ovanligt seg dag. Jag har sovit väldigt dåligt, mycket beroende på besvikelsen kring min ”film” och sen försökte jag mig på en powernap som varande i 2,5 timme varav sömnen bestod av effektivt 20 minuter med Johan Blund. Camilla skulle väcka mig efter en timme men hon ”glömde bort det”. Jag har aldrig haft problem med sömnen tidigare men verkar jag ha sprungit på något och när man googlar dålig sömn hittar man mycket information, men de mesta tycks handla om att man tycks har ouppklarade saker i sitt undermedvetna, hur f-n lyckas man reda upp dem om de är undermedvetena?

Nåja, nu måste jag springa och kolla mina crepes, vi hörs, I guess:)


3 bloggar…

…som jag rekommenderar lite extra idag:

Tre sköna morsor som bloggar på ett härligt sätt och dessutom är bra på att uppdatera:

http://jennyn.blogg.se/
http://alicesmamma.blogg.se/
http://carolina1979.blogg.se/

Sen vill jag pusha för två bloggar till:

http://pinkwinter.blogg.se/
http://www.moolin.se/


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: