falsk blogg 3

Kristdemokraterna fortsätter att backa i opinionsundersökningarna och i många av mätningarna hamnar partiet till och med under riksdagsspärren på fyra procent. Ute i landet finns en oro för opinionssiffrorna och var tredje tillfrågad distriktsordförande är orolig över att partiledningen inte kan driva partipolitik partiet eftersom de är uppknutna i regeringsarbetet. Det visar en rundringning Ekot gjort.

– Det är för slätstruket och de har varit för ivriga att ha del av makten så att man har kompromissat en del av sina kärn- och grundfrågor. Vår ideologi har därmed inte fått påverka vår politik tillräckligt utan vi har liksom försvunnit i den allmänna borgerliga smeten i Alliansen. Vi måste våga vara stolta över vår ideologi och våra grundfrågor, inte försöka dölja en del av våra profilfrågor, säger Per-Olof Hermansson, distriktsordförande för Västra Götaland, södra.

Nyheter från Sveriges Radio – Ekot

Trots dessa dystra opinionssiffror så kan jag med glädje och stolthet meddela att denna bloggsida nu är näst mest besökt av de svenska bloggsidorna som finns representerade på WordPress (före både Carl Bildt och Piratmannen Christer) samt på 60 plats av alla bloggsidor som finns registrerade på Bloggportalen. I sanning en god nyhet. Detta gör att vi nu kan nå ut med de viktiga grundfrågor och den ideologi som vi som gräsrotsrörelse tror kommer att hålla Kristdemokraterna på rätt sida av 4%-spärren.

Ords 11:23
Vad de rättfärdiga önskar är idel gott, vad de ogudaktiga kan hoppas på är vrede.

ljugarensten

Vår tekniker Sten som sköter om den här bloggsidan påstod i förmiddags att det går att deklarera via datan. Både Jan och jag skrattade så vi grät. Sten påstod då att han bara hade skojat med oss och föll in i den uppsluppna stämning som oftast infinner sig då Sten uttalar sig om annat än gamla bilar och hemmet som han bor på.

Jan som senare besökte skatteverkets bloggsida upptäckte till vår stora förvåning att det faktiskt går att deklarera via datan. Sten som med stort högmod påstod att han vetat om detta faktum hela tiden och aldrig hade skojat med oss upptäcktes då med “vänstra handen i kollekten”.

Idag blir det ingen lunch för Sten.

Ords 19:22
En människa längtar efter godhet, bättre vara fattig än en lögnare.

Kära läsare!
Jag vill idag lyfta fram ett gott exempel på hur man kan lägga upp undervisningen för barnen i församlingen. Som jag tidigare nämnt så är barn som mest mottagliga upp till 7-års ålder. Efter denna ålder ifrågasätts Sanningen allt oftare vilket kan leda barnen ut på villovägar.

Ebeneserkyrkans upplägg ser ut som följer:

BARNPASSNING för 1-3-åringarna med Bibelberättelser, sång, lite bön samt mycket lek och pyssel.

BARNMÖTE för 4-12-åringarna där vi lovsjunger och tillber samt ber tillsammans med barnen. Barnen får ta del av kreativ undervisning om Bibelns sanningar och om vad det innebär att vara en kristen i det verkliga livet. Efter barnmötet får barnen välja aktiviteter av olika slag att delta i.

Jan O Nilson
Debattör och Strateg inom Sociala medier

På grund av ett missförstånd så är bloggsidans regler nu uppdaterade. Reglerna återfinns längst upp på bloggsidan.

gudsbeviset

Idag har Sten drömskt suttit och tittat ut på det fina vädret så jag drog ned persiennerna. Vi har också samtalat mycket om hur man på enklaste sätt bevisar att universum skapades av Herren för 6000 år sedan. Det är i sanning enkelt.

Se på rosen här på bilden. Tror ni att den har utvecklats från aporna? Nej, men enligt evolutionsingenjörerna så uppstod det ETT (1) liv som sen utvecklades till oss människor. Vilken gren av utvecklingen tror ni utvecklades till växtliv? Nej, jag trodde väl att ni aldrig har tänkt så tidigare. Det finns nämligen ingen gren i utvecklingen som blev växter trots att det vimlar av växter överallt.

Den kristna tidningen Dagen rapporterar:
“Webbportalerna Jesussajten och Kristna bloggar stoppar Broderskapsrörelsen. Detta eftersom de inte tydligt tar avstånd från homosexualitet.”

… “Ingenstans i Bibeln står det att Gud skulle välsigna eller tycka om homosexualitet. Hade det funnits sådana verser skulle det nog inte vara någon som skulle säga emot detta” säger Emanuel Henrysson, grundare av Jesussajten.se och Kristnabloggar.se

Den kristna tidningen Dagens läsare röstar om frågan och i skrivande stund så anser 44% att det är helt ok.

Tidningen Dagens bloggare Emanuel Karlsten skriver “Jag kan inte uppröras särskilt över det.

Detta är i sanning en glädjande nyhet. Kärleksbudskapet lever i Sverige.

Ords 14:34
Rättfärdighet upphöjer ett folk, men synd är folkens vanära.

Vi har infört nya regler för våra besökare. Dom kan läsas längst upp på Bloggsidan under fliken “Regler för våra besökare”. Detta är i sanning, för allas trevnad.

Uppdaterat: På grund av ett missförstånd så har vi nu uppdaterat våra regler.

Jag vill ta tillfället i akt och presentera motion 2008/09:U353 av Lennart Sacrédeus, samma Lennart som jag tidigare lyft fram som en god förebild inom Kristdemokraterna. Motionen handlar om att förbättra troende personers situation i Norden, EU och världen.

Motionen inleds:
“Varje dag diskrimineras människor på grund av sin religiösa tro. Det kan vi i Sverige aldrig acceptera. Alla människor har lika värde och ska bemötas med respekt. Vi vill skapa ett samhälle utan fördomar och diskriminering, ett samhälle där alla behövs och får plats – där alla har samma rätt och samma värde.”

Jag vet inte om resten av världen men här i Sverige så börjar det bli tungt för oss kristna. Nu senast så tvingades Lennart Sacrédeus och Kristdemokraterna att se sitt arbete för homofria äktenskap gå i graven. Precis som Lennart så milt uttryckte det så innebär detta att det: -”…i förlängningen kan innebära att det blir ok med kärleksförhållande med barn och djur.”.

Nej, nu får det vara nog. Homolobbyn har nu förtryckt oss i åratal helt utan anledning. De och andra måste lära sig att visa respekt för oss som står för sanning, moral och ett samhälle utan fördomar och diskriminering.

Vi har i församlingen något som kallas VV, Vikarierande Vän, vilket betyder att vi församlingsmedlemmar turas om att finnas tillgängliga på telefon så att andra församlingsmedlemmar med problem eller hjärtesorg kan ringa upp och få samtala med en vän. Vi har haft detta system i några år och det har fungerat riktigt bra. Det är alltid skönt att kunna ställa upp för varandra i nöden.

Idag ringde Lillemor, en kvinna som på sista tiden har råkat ut för en mängd små olyckor. Hon har till exempel haft inbrott, hennes hund som har varit hennes enda sällskap gick bort för två veckor sedan och i förra veckan så bröt hon benet och är nu stillasittande hemma i sin tomma lägenhet.

I nästan femton minuter så satt vi och talade i telefon medans hennes tårar rann. Det var i sanning de tråkigaste femton minutrarna i mitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: