Leo Sundberg om Sd

Leo Sundbergs blogg är tydligen borttagen, men här finns ett inlägg sparat. Ett avsnitt:
”Vad Sd inte är och hur Sd bör bemötas
Sd är inte Hitlers nazister i en ny förpackning. Även om det finns smygrasism inom Sd finns det också medlemmar som inte är rasister utan som lockats av partiets nya mjukare profil. Den demonisering av Sd som förekommer hos AFA och vissa journalister är en vrångbild som få av de missnöjda väljare som stödjer Sd känner igen sig i. Vissa ser Sd som ett så stort hot att de drar till med vilka överdrifter som helst för att sänka partiet. Det skadar inte bara deras egen trovärdighet mer än Sd:s, utan förstör också det demokratiska debattklimatet. Sd bör precis som Vänsterpartiet trots sina tidvis suspekta kopplingar behandlas som vilket parti som helst. Medan V som fått vara med i debatten ligger stadigt på en viss nivå så växer Sd lavinartat trots, eller just tack vare, att de inte släpps in i debatten. Att inte debattera mot ett parti som bygger på enkla lösningar gynnar detta parti långt mycket mer än de som vill stoppa det. Även en normalbegåvad människa inser ju att en anti-Sd-pamflett från sossarna eller folkpartiet är just en partsinlaga där man bara hör ena sidans perspektiv. Skulle man angripa Sd i en debatt där två partier möts på lika villkor, så kan väljaren också se hur dåliga Sd är på att svara för sig när det kommer till andra frågor än invandringen.
Men – och detta är troligtvis orsaken till fegheten – det skulle också betyda att de etablerade partierna skulle tvingas stå till svars för sin invandringspolitik. Vill man bemöta Sd och stoppa Sd måste man som etablerad politiker erkänna att det egna partiets invandringspolitik är hopplöst korkad och aldrig kan hålla i längden – och lägga om kursen. Detta är vad (vågar jag påstå) 90 % av Sd:s väljare vill höra och den nyckel som lätt skulle kunna hålla Sd borta från riksdagen. Men det måste ske till ett pris av att de gamla partierna sväljer stoltheten och ger Sd rätt i själva sakfrågan samtidigt som man förstås kan ta avstånd från Sd:s drömmar om ett etniskt homogent samhälle. Så länge de andra partierna vägrar göra det kommer Sd växa precis på samma sätt som trycket i en tryckkokare med locket på och en stigande temperatur under plattan. Problemet här är delvis att många inom de gamla partierna innerst inne vet att invandringspolitiken har gått rejält snett, men att ingen vill vara den som ställer sig i skottgluggen eftersom all kritik mot detta kommer kunna användas mot denne i framtiden. Denna rädsla för att kallas rasist har gjort att små men högljudda grupper inom partierna har satt agendan: likhetstecken mellan invandringskritik=rasism. Det behövs mycket mer civilkurage hos de etablerade partiernas politiker, jag har offentligt sagt inom socialdemokraterna att jag var emot deras invandringspolitik och det gjorde visserligen att jag inte blev populär i partiet men om fler gjorde som jag skulle det ganska snabbt ta skruv. Å andra sidan måste man då sätta större värde på sin personliga integritet och demokratiska ideal än den politiska karriären. Det kunde jag men det kan inte alla.
Som en parantes kan här nämnas att LO-facket har gjort en försiktig trevare i frågan (se sidan 84); där man anser att man borde prioritera att hjälpa de invandrare som redan bor i Sverige istället för att ta in nya. Vi får se hur detta förslag bemöts: ska LO utmålas som en rasistisk organisation också, eller ska poletten till sist trilla ner för sossarna? Det är faktiskt inte en dödssynd att ha åsikter om invandringspolitiken. Kritiken har förstås en helt annan tyngd när den kommer från en etablerad fackförening än ett parti utanför riksdagen med tveksamt förflutet.”  Leo Sundberg
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: