Jobbare mot förnuft

Jobbare mot rasism är en kampanj för att motverka svenska folkets utbredda rasism och ett samarbete mellan olika fackförbund och sossarna i Landskrona.

De har uppenbarligen samlat sina allra skarpaste tänkare för att smula sönder de främlingsfientliga svenskarnas mest groteska fördomar. Låt mig ta några exempel ur högen:

  1. Den svenska kulturen förstörs av invandring? Vad är svensk kultur? Små grodorna och midsommarstång? Det som uppfattas som svensk kultur är i själva verket resultatet av att Sverige varit ett in- och utvandringsland under hundratals år.
  2. Invandrare begår fler brott än svenskar. Enligt BRÅ:s senaste publicerade studie är det 2,5 gånger vanligare att en utrikes född person (under perioden 1997-2001) misstänktes för brott än en svenskfödd person. Men ponera att skillnaden avspeglar faktisk brottslighet, är då siffran hög? Svaret är nej. Mellan kvinnor och män är skillnaden ännu större. Det är 3,5 gånger vanligare att en man är misstänkt för brott än en kvinna. Invandrare blir ofta diskriminerade och har problem att få jobb.
  3. Invandrarna kommer hit och tar våra jobb. Nej, invandring skapar inte arbetslöshet. Det kan vi förstå av det enkla faktum att det inte är befolkningens storlek som bestämmer andelen arbetslösa. Arbetslösheten är beroende av konjunkturläget, penning- och finanspolitiken, internationell efterfrågan, strukturförändringar samt arbetsmarknadspolitiken. Allt detta samverkar och utgör komplicerade processer, som ekonomerna ännu inte till fullo förstått sig på, men en sak kan sägas och det är att den invandring som vi har till Sverige inte påverkar arbetslöshetsnivån.
  4. Invandrarna jobbar inte utan lever på bidrag. Strävan efter att kunna försörja sig och inte vara beroende av andra är lika stor oavsett var du kommer ifrån. Däremot diskrimineras ofta invandrare av fördomsfulla arbetsgivare. Detta är ett väsentligt skäl till att arbetslösheten är högre bland invandrargrupper.
  5. Men arbetslösheten är högre bland invandrargrupper.Det är helt enkelt svårare för många invandrare att få jobb, trots att de är kvalificerade. Det kan vara något så simpelt som att du har ett efternamn som inte klingar svenskt, som gör att du inte ens blir kallad till intervju.

Jag gör ett amatörmässigt försök att sammanfatta dessa geniers tankar:

  1. Svensk kultur kan inte förstöras, eftersom den inte finns.
  2. Invandrare är visserligen överrepresenterade när det gäller brott, men det gör inget eftersom män också begår fler brott än kvinnor.
  3. Invandrare tar kanske ibland ett jobb som en svensk skulle ha fått, men det gör inget eftersom invandrarna inte kan rå för att jobben inte räcker till alla.
  4. Invandrare lever ofta på bidrag, men det är inte deras fel. Det beror på att svenskarna diskriminerar dem.
  5. Arbetslösheten är högre bland invandrare, men det är diskrimineringens fel.

Det som imponerade mest på mig är detta att de slår fast att arbetslöshetsnivån inte påverkas av invandringen av nya arbetslösa. Där hänger mitt skrala intellekt helt enkelt inte med. Men jag förstår ju inte heller Einsteins relativitetsteori.

Den supersnälla slutsatsen måste bli: Låt världens alla fattiga komma till Sverige och få del av vår outtömliga välfärd! Snällt? Javisst! Men icke förnuftigt.
Finns det något parti som är emot snällismen? Jag vet bara ett: Sverigedemokraterna.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: