Cyniska borgare – förlorar sympati

I Sydsvenskan 4 juli 2008 demonstreras en cynism som slår alla rekord. Sjukförsäkringsminister Christina Husmark Pehrsson menar att ”arbetslinjen” ska gälla alla – även cancersjuka. (Även gamla nyheter kan vara värda att inte glömmas bort.)

– I propositionen står det ”synnerliga skäl vid allvarliga sjukdomar”. Försäkringskassan tolkar det som att det ska finnas ett påtagligt hot mot den sjukes liv inom de närmaste månaderna. Jag kan som minister inte gå in och säga att de har fel. Då blir jag anmäld för ministerstyre.

Alliansens syfte är att införa en arbetslinje. Är det rimligt att räkna in cancersjuka och andra svårt sjuka för att uppfylla den ambitionen? Skulle man inte kunna tänka sig att undanta vissa grupper?

– Då är du inne på diagnoser. Ska vi undanta alla som har cancer? Det kan jag inte göra som politiker. Jag har stort förtroende för att läkarna och Försäkringskassan sammantaget gör en riktig bedömning. Det måste vara individuellt.

Alltså bara den som kan bevisa att den kommer att dö inom några månader, ska inte bli av med sin sjukpeng. En ofattbar cynism!

En regering som tycker så är faktiskt inte värd att bli omvald. Det säger jag som röstade på dem. Borgare, ni borde skämmas!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: