Min kommentar till Martin Tunström

Så bra! Då är vi överens om grunderna. Men jag vill gå lite längre och ge föräldrarna en verklig valfrihet. Inte bara ett enda ekonomiskt möjligt val. Vilket ju då är TVÅNG, ekonomiskt tvång. Om en dagisplats kostar 10 000 kronor i månaden så vill jag att ALLA barn ska få del av dessa pengar. Alltså även de som är hemma. Om tio tusen är för mycket så sänk det. Låt hemmaföräldern få åtta tusen för sitt yngsta barn och två tusen för de äldre. Uppskattas arbetet med egna barn som ett arbete med baromsorg, vilket det ju är, då får även hemmaföräldrar en status och känner sig behövda i samhället. Kanske skulle svenska kvinnor då föda flera barn?

Idag TVINGAS alla till förskolan, utom de rika. Jag vill att även de fattiga ska kunna vara hemma.

Den som tjänar pengar ska få avdrag på skatten, istället för bidrag. Denna princip borde införas i Sverige. Avdrag för det antal personer man försörjer. Så som det var på Erlanders tid.

Men jag tror inte att ni kan se det som jag gör. Om ni ser valfrihet som något dåligt, då vill ni ju inte ge valfrihet. En riktig vårdpeng på tio tusen i månaden, skulle ni mena vara skadligt både för barnen och mödrarna. Ni skulle mena att barnen och mödrarna blir instängda i hemmets fängelse, utan kontakt med andra människor. Ni tycks tro att man bara träffar människor på sitt jobb och i förskolan. Men så är det ju inte. Valfrihet är BRA, inte dåligt som ni socialister tror.

Varför tror ni att barn, ungdomar och kvinnor nu mår sämre än någonsin? Det borde ju vara tvärtom, med alla barn på förskola, fitids och i tio- tolvårsåldern kompisgänget på gatan och en nyckel runt halsen. Varför blev vi inte det lyckligaste folket i världen, när vi har mest och bäst barnomsorg i världen? Fortsätt gärna att propagera mot valfrihet! Nu finns ett annat parti för oss besvikna gammelsossar:sd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: