Den förbjudna debatten ( min fria översättning)

Detta är min fria översättning av ledaren i Jyllands-Posten, 2008-08-02. Det är av intresse att se hur lika det är i Danmark och i Sverige.

Hur skulle frågan lyda?

Varför blev befolkningen aldrig tillfrågad om invandringspolitiken?

Om det hade blivit folkomröstning 1983, med den bristfälliga informationsunderlag som då fanns, skulle utlänningslagen nog blivit godtagen av folket.

Men en folkomröstning kräver en fri och upplysande debatt, så att folket vet vad det röstar om. Men denna upplysning fick inte folket.

All kritik undertycktes av politikerna. Kritik mot invandringen kallades rasism, diskriminering, främlingshat och liknade.

De negativa konsekvenskerna blev efterhand uppenbara, men debatten var fortfarande tabubelagd. Cyniska människosmugglare fann snabbt att det fanns stora pengar att hämta i att locka mer eller mindre verkliga flyktingar till det stora nordiska smörgåsbordet. Befolkningens tålamod sattes på prov genom att högröstade flyktingar krävde ännu fler delikatesser på smörgåsbordet. Men debatten var förbjuden och kallades rasism.

Medborgarskap utdelades i tusentals utan krav men med löfte om livslång statsfinansierad försörjning.

En undersökning som visade att över 30 procent av befolkningen, vid nästa sekelskifte, skulle vara invandre och deras barn, väckte politikernas vrede och professorn kallades främlingsfientlig.

Kriminaliteten bland invandrarna ökade snabbt, men det var förbjudet att skriva att invandrare var brottsliga, fast de faktiskt var det. Jyllands-Posten blev fälld i Pressnämnden, för att ha skrivit att två våldsdömda somalier var – somalier.

Frågan kvarstår vad som är den egentliga orsaken till detta politiska tabu att beröra dessa monumentala problem.

Journalisten Claes Kastholm Hansen påpekar att danskarna fått betala dyrt för det dåliga samvetet efter andra världskriget. Det som då skedde var så förfärligt att det blev omöjligt att diskutera invandringen.

Dåvarande justitieminister Erik Ninn-Hansen förlorade ministerposten och fick en fängelsedom för sin självständiga flyktingpolitik.

Tidigare folketingsmedlem Margrete Auken visar att hon inte fattat allvaret. Om en folkomröstning säger hon: ”Det skulle bli en motbjudande debatt liknande antisemitism”.

Politikerna törs inte säga sanningen. De fruktar debatten.

Frågan är vad som diskuterades bakom stängda dörrar i EU i början av 1980-talet och som ledde till att samtliga länder började ta in mängder av invandrare. Så länge politikerna tiger om detta kommer vi att undra och gissa.

Annonser

3 svar

  1. Denna artikel ær så sorligt sann. Det ær precis likadant i Sverige. Jag har pratat om detta i flera år, men så fort jag har tagit upp temat med kamrater etc så blir de knæpptysta och efteråt får jag høra att man inte får vara mot invandring, det ær rasistiskt. Helt sjukt, som att prata med små intolleranta skitungar. Jag blir først otroligt arg, sen ledsen av att læsa detta. Jag blir det før att jag kan inte gøra något før att ændra att politikerna hela tiden lægger tabu på flyktingsinvandringsfrågan. Istællet før att åka till deras land och hjælpa dem bygga upp sitt land, skall vi lagra dom hær och finansiera dem genom hela livet. Istællet før att ta in mængder som vi klarar av att integrera væljer staten att ta in tusentals som vi i tillægg inte stæller krav på integrering vad gæller språk eller kultur. Så fort vi næmner krav på språk (något de tycker ær rimligt) då beskyls vi av medier før att vara Rasister. Skamløst ær det!!! Borde man inte fråga sig varfør de vill flytta hit från først børjan? Kanske vi borde hjælpa dom dær de bor, istællet før att sætta dom i invadrarkvarert i Sverige utan krav på integrering. Problemen førsvinner ju inte i hemlandet, så det kommer bara fler invandrare samtidigt som de har det miserabelt i hemlandet. Dagens invandringpolitik ær egoistisk, hade de verkligen brytt sig om invandrare hade de gjort allt de kunnat før att førbættra situationen i deras eget land så det kan på hos sin slækt och vænner. Istællet slænger vi in dem i asylmottagningar, utan att tænka på konsekvenserna det har før vårt samhælle. Massinvandring ær som att pissa i byxorna, det ær vamt en liten stund, sen blir det iskallt. Politikerna har tillåtit massinvandring bara før att undvika bli kallade ”rasister”, de ær livrædd før ordet, alltsedan Sverige sedan 40 talet var anklagade før att vara fega rasister som samarbetade med Nazityskland (vi var neutrala gott folk, inget mer, precis som Norge och Danmark och många andra lænder var, inget ont i det!!!). Jag blir bara så uppgiven jag vill fly ifrån Sverige. Tack och lov bor jag i Norge ær dærmed sjælv en invandrade i ett annat land. Olikt flyktingar ær jag en arbetskraftinvandrning och bidrar till samhællet, jag har aldrig varit sjuk och jag har aldrig varit arbetsledig och har dærmed aldrig sugit pengar ur statskassan, tværtemot jag har bidragit med massa skatt. Invandring ær bra så længe det ær bra invandring. Tankløs flyktingsinvandring ær egoistiskt eftersom Sverige inte går till Landet de kommer ifrån och førsøker hjælpa dem, istællet lagrar vi dom bara hær før att lætta vårt ”samvete”. Skamligt! Att veta Sverige har gått ifrån att vara den kanske mest moderna nationalstaten en gång i tiden med høgst BNP, lægst arbetsløshet, och vælfærd i værlden, till att vara ett fattigt land långt ner på Oecd-listan med høg arbetsløshet, lågt BNP och høg kriminialitet och segregering ær sorligt. Sverige håller på att vittra ner. RIP Sweden.

  2. Du har så rätt!

  3. […] Den förbjudna debatten ( min fria översättning) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: